Boerenwijnen op stap met

Robs Grote Tuinverbouwing

Rob Verlinden is al 30 jaar het gezicht van tuinprogramma´s als Robs Grote Tuinverbouwing van SBS6 en daarvoor Eigen Huis & Tuin bij RTL4. Voor alle betrokken was zijn 65e verjaardag een prachtige aanleiding om Rob Verlinden echt in het zonnetje te zetten werd Boerenwijnen in mei 2015 door productiemaatschappij Stokvis & Stokvis benaderd om Rob ook eens te laten genieten van de lokaal geproduceerd Cava.

Na een aantal telefoongespreken met Boerenwijnen was de planning duidelijk en konden we het programma rondmaken om Rob in juni te verrassen. Jeremy Vermeulen, de kok in het programma neemt Rob mee om samen een traditionele cava wijnkelder te bezoeken.

Rob's Grote Tuinverbouwing by Conde De Valicourt In spanje

Bij aankomst van ons was het productieteam al een paar dagen opnames aan het draaien. Er was afgesproken elkaar aan de ontbijttafel van het hotel te ontmoeten, maar hoe herken je iemand die je nooit ontmoet hebt. We zouden wel zien.

Die ochtend wees het zich al snel. Er was een lange tafel met veel Nederlands sprekende mensen en een bekend gezicht. Rob herken je uit duizenden. Direct na het ontbijt vertrekken we gezamenlijk naar Rob zijn huis die zich op enkele minuten van het hotel bevindt. Na aankomst neemt Rob alle tijd om ons een rondleiding te geven en te vertellen hoe hij aan dit bijzondere plekje gekomen is. Geweldig om te horen hoeveel tijd en energie hij heeft geïnvesteerd om nu te kunnen genieten van dit prachtige huis met werkelijk schitterend uitzicht op wereldstad Barcelona.

Na een paar korte opnames rijden we om circa 11.00 uur richting de wijnvelden rondom Sant Sadurni d´ Noia. Na ongeveer een 20 minuten uur rijden we via een mooie bergweg door het dorpje Galati vanwaar uit je de wijnvelden al kunt zien liggen.

Nog een kort stukje rijden via een leuke kronkelweg doet ons arriveren in het hart van de Spaanse bubbelwijnen. Vanzelfsprekend zijn enkele opnames in de wijnvelden niet voldoende en gaan we op bezoek bij de wijnkelder van Alicia en Pere Montserrat, genaamd Conde de Vallicourt.

De hele opnameploeg wordt hier door Alicia & Martin met open armen ontvangen die ons graag rondleidingen in hun wijnkelder Conde de Vallicourt; de kleinste wijnkelder van Sant Sadurni d’Anoia. Hier zal Alicia Rob en Jeremy rondleiden, of beter laten ervaren wat Cava is. Bij Conde de Vallicourt proef je nog het echte ambacht. Heerlijk!

Ter afsluiting van de rondleiding willen we gezamenlijk lunchen. Hoewel de keuze voor het nabij gelegen restaurantje uitstekend was ontbrak het vanwege verder noodzakelijke opnames helaas aan tijd om te genieten van een lokaal gebruik. BBQ-en op het terrein van een wijnkelder. Bij veel van de wijnkelders in en om Sant Sadurni bestaat er de de mogelijkheid op te BBQ’en.

Pas de Sucre - Conde de Valicourt en Rob Verlinden

Bodega Conde Valicourt

Het kleinste wijnhuis in Sant Sadurni en werkt nog steeds op de pure ambachtelijke stijl zoals dat in 1940 is begonnen. Alle geproduceerde flessen zijn genummerd en bereiken maximaal de productie van circa 60.000 flessen. De grote jongens als Cordorniu, Freixenet hebben aan minder dan een dag genoeg om deze aantallen te bereiken. Boerenwijnen prefereert de meer ambachtelijke stijl waar de eigenaren van begin tot eind betrokken zijn bij het product.

Lees verder…

Boerenwijnen Thuis bij Rob Verlinden voor de opname Robs Grote Tuinverbouwing

Uitzending gemist van Robs Grote Tuinverbouwing in Spanje?

Robs Grote Tuinverbouwing.
27 Februari 2016

Aflevering 24
Rob viert met zijn eigen team zijn verjaardag in Spanje. met veel verassingen waar Rob in het middel punt staat.
Daarnaast geeft Rob veel tips en beantwoordt hij vragen van kijkers.

Robs Grote Tuinverbouwing.
26 December 2015

Aflevering 16
Rob Verlinden en zijn team zetten elke week een tuin op zijn kop die drastisch aan verandering toe is; van kleine en grote tuinen tot schooltuinen en daktuinen. Jorna pakt de styling aan de binnenkant van het huis aan en tv-kok Jeremy kookt iets lekkers voor het hele team. Daarnaast geeft Rob veel tips en beantwoordt hij vragen van kijkers.

Heeft u de uitzending gemist? Hier kun u nogmaals de aflevering bekijken of kijk direct op uitzendinggemist van SBS.

Voeg commentaar toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *