Wijnkelder Bodegas Penafiel

In het centrum van de Ribera del Duero regio (een van de fraaiste wijngebieden van Spanje) vinden we het kleine dorpje Peñafiel met ongeveer 5.500 inwoners. Het dorp is gelegen op circa 40 km van Valladolid en circa 200 km van Madrid, de hoofdstad van Spanje.

Bodega Penafiel Ribera del Duero bij Boerenwijnen

Wat dit dorp zo speciaal maakt is dat het langs de rivier de Duero ligt. De rivier is de belangrijke voedingsbron voor de vele wijnvelden waar de inwoners hun inkomen aan danken.
Bodega’s Penafiel ligt centraal op de vlakte met de heuvels van de wijnvelden op de achtergrond. Daar kunnen de druiven zich onder optimale zonligging perfect ontwikkelen.

Tempranillo is de meest gebruikte druif voor bijna alle wijnen uit deze omgeving. Alleen of in mooie combinatie met druiven als Cabarnet Sauvignon en Merlot vormt zij de basis voor de schitterende wijn die Bodega Penafiel maakt. In de wijnkelder wordt een combinatie gebruikt van frans en amerikaanse eiken. Niet zomaar eikenhout, maar langzaam gebrand eiken wat een compleet andere smaak geeft.

De afgelopen jaren heeft Bodegas Penafiel veel in de toekomst geïnvesteerd. We zullen in de toekomst dan ook nog veel gaan horen van deze wijnkelder.

Hier onder kunt u het assortiment vinden van alle wijnen van Bodegas Penafiel.

Wijnhuis Bodegas Penafiel Miros de Alba Witte Wijn Verdejo | Boerenwijnen
Miros de Alba
Wijnhuis Bodegas Penafiel Miros de Ribera Crianza Rode Wijn Tempranillo 100% | Boerenwijnen
Miros de Ribera Crianza
Wijnhuis Bodegas Penafiel Silencio de Miros Rode Wijn Tempranillo | Boerenwijnen
Silencio de Miros

Voeg commentaar toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *