Conde de Valicourt

Conde de Valicourt is het kleinste wijnhuis in Sant Sadurni en werkt nog steeds op de pure ambachtelijke stijl zoals dat in 1940 is begonnen. Alle geproduceerde flessen zijn genummerd en bereiken maximaal de productie van circa 60.000 flessen. De grote jongens als Cordorniu, Freixenet hebben aan minder dan een dag genoeg om deze aantallen te bereiken. Boerenwijnen prefereert de meer ambachtelijke stijl waar de eigenaren van begin tot eind betrokken zijn bij het product.

Bodega Conde de Valicourt - Cava

En dat is zo bij Conde de Valicourt. De liefde voor cava spat er vanaf. Binnen de regio waar groot distributie lijkt te regeren, staan zij symbool voor traditie en ambachtelijk werken. Zonder hun wortels en het respect van de grootouders te verliezen zetten zij stappen om ook in deze snelle en moderne tijd ieder jaar weer bijzondere kwaliteit te leveren.
Conde de Valicourt werkt uitsluitend met de inheemse druivensoorten uit

Penedes, Xarello, Macabeo en Parellada.
De vergisting van de most gebeurt gecontroleerd op een staaltank.
Na de vergisting en het assembleren van de stille wijn worden de flessen gevuld en afgestopt om voor een periode tussen de 30 en 120 maanden te verdwijnen in de fraaie kelders van Conde de Valicourt. Regelmatig worden de flessen handmatig gedraaid om de aanwezige gist in de fles te laten ‘bewegen’. Dit zorgt volgens voor een betere ontwikkeling van de smaak en zorgt ervoor dat de gist langzaam naar de hals zakt. Zonder het bevriezen van de hals worden de flessen vervolgens met de hand gedorgeerd. Het proces dat trouw is aan de puurste traditionele ambachtsstijl vindt zonder toevoeging van conserveringsmiddelen of enig andere chemische stof plaats. Op deze wijze garanderen zij de hoogste kwaliteit. Het eindresultaat is een prachtige range van hoogwaardige mousserende wijnen.

TVE Uitzending Conde de Valicourt

TVE in Spanje bezocht het begin van de cava. Since 1922 een van de voorvaders van de Cava Bodega Conde de Valicourt

Deze uitzending is in het Spaans